Kış aylarında çamaşır kurutmak, yaz aylarına göre çok daha zorlu bir süreçtir. Hatta kış aylarında çamaşır kurutmak, yıkamaktan çok daha zordur diyebiliriz. Bu nedenle birçok kişi “kışın çamaşırlar nasıl kolay kurur?” sorusuna cevap aramaktadır. Soğuk ve nemli hava, çamaşırların kurumasını geciktirir. Diğer yandan kışın genel olarak kalın giysiler tercih ettiğimiz için ve kalın giysilerin kuruması daha zor olduğu için, çamaşır kurutmak gerçek bir sorun haline dönüşebilir. Bu durumda, çamaşırlarınızı daha hızlı ve etkili bir şekilde kurutmak için bazı pratik yöntemlere başvurmanız gerekir.
Kışın çamaşır kurutma işlemi genellikle zorlu bir süreçtir, özellikle yağışlı havalarda çamaşırlarınızı dışarıya asamıyorsanız bu durum daha da zorlaşır. “Kışın çamaşırlar nasıl kolay kurur” sorusunun cevabını merak ediyorsanız, ev içinde de çamaşır kurutma için bazı pratik yöntemler bulunmaktadır.
Çamaşırları Kolay Kurutmak İçin Pratik Yöntemler
“Kışın çamaşırlar nasıl kolay kurur” sorusuna cevap arayanlardansanız, sizlerle paylayacağımız bu pratik yöntemlere mutlaka göz gezdirmelisiniz. Bu yöntemlerle kışın çamaşır kurutmak, kabus olmaktan çıkacak
- Çamaşırlarınızı kurutmak için en pratik yol, elbette bir çamaşır kurutma makinesi kullanmaktır. Ancak kurutma makineniz yoksa, diğer yöntemler de işinizi görecektir.
- Yağışlı bir hava değilse, çamaşırlarınızı mümkün mertebe dışarı asmaya çalışın. Özellikle güneş varsa, çamaşırlarınız hızlı kuruyacaktır. Ancak güneşten ve havadan faydalanabilmek için çamaşırlarınızı çok sıkışık bir şekilde asmamanızda fayda var.
- Eğer kapalı bir balkonunuz varsa, yağışlı günlerde çamaşırlarınızı buraya da asabilirsiniz. Çünkü çamaşırların hızlı kuruyabilmesi için güneş kadar hava sirkülasyonuna da ihtiyacı vardır. Bu noktada evin içinde kurutma yapmak yerine, kapalı bir balkonda çamaşır kurutmak, size daha çok yardımcı olacaktır.
- Çamaşırlarınızı ev içinde kurutmak zorundaysanız, eğer imkanınız varsa özel bir çamaşır kurutma odası tasarlamanızı tavsiye ederiz. Böylece çamaşırların kolayca kuruması için gereken ısı ve nem dengesini, tek bir odada sağlamanız çok daha kolay olacaktır.
- Yukarıdaki yöntemlerin hiçbirini uygulayamadığınız bir şartta iseniz, farklı yöntemlerle çamaşırları hızlı bir şekilde kurutmanız mümkün. Bunlardan biri, kalorifer peteği gibi ısı kaynaklarının üzerine ya da yakınına çamaşır asmaktır. Diğer yandan diğer ısıtıcıları da etkili bir şekilde kullanmanız mümkün. Bu yöntemi kullanacaksanız, çamaşırın asılı olduğu odayı mutlaka havalandırmanız gerekir. Çünkü ısınan ıslak çamaşırın buharı, rutubete neden olabilir.
- Kıyafet askısı kullanmak, çamaşırlarınızı daha hızlı kurutmak için bir yöntem olabilir. Eğer evinizde kıyafet askılığınız varsa, bu şekilde kurutma yaptığınızda hem çamaşırlarınız daha hızlı kurur, hem de fazla kırışmaz.
- Kıyafetlerin kuruma süresi uzuyorsa, asılı kıyafetlerin yerini değiştirin. İç tarafta ve diğer çamaşırların arasında kalıp kurumayan kıyafeti, dış tarafa, yani havayla daha çok temas edebilecek bir yere yerleştirin.
- Genellikle kalın kıyafetlerin kuruması çok daha zordur. Bu nedenle yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kalın kıyafetleri, çamaşır askılığınızın dış taraflarına asın. Böylece havayla daha çok temas edecek bu kıyafetlerin kuruması hızlanacaktır.
- Diğer bir yöntem ise kıyafetlerini olabildiğince seyrek şekilde asmanızdır. Bu yöntem için birden fazla çamaşır askılığına ihtiyacınız olabilir ya da eski usul olarak kapıdan kapıya çamaşır ipi çekerek kıyafetlerinize alan açabilirsiniz.
- Acil ihtiyaçlar için, saç kurutma makinesi, fön makinesi gibi eşyalardan yardım alabilirsiniz. ancak bu işlemler kıyafetlere zarar verebilir. Bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var.
- Yine acil durumlarda, çamaşır kurutmayı hızlandırmak için ütü de kullanabilirsiniz.
- Çamaşırlarınızı nerede kurutursanız kurutun, kuruttuğunuz alanda mutlaka hava sirkülasyonunun olmasını sağlayın. Çok soğuk günlerde pencere açamıyorsanız bile, en azından çamaşır kuruttuğunuz odanın kapısını açarak havalandırma yapın.
- Son olarak diğer bir yöntem ise yıkama tercihlerini gözden geçirmektir. Kış aylarında kazak, hırka, palto gibi dış giysiler çokça giyilmektedir. Bu giysiler, tişört, iç çamaşırı gibi her giyildiğinde yıkama gerektirmeyebilir. Bu kıyafetleri sık yıkamak yerine daha uzun vadeli kullanmak da çamaşır kurutma konusundaki problemlerinizi azaltacaktır. Ayrıca kıyafetlerinizin kısa sürede yıpranmasının da önüne geçecektir.
Bu yazıda “Kışın çamaşırlar nasıl kolay kurur?” sorusuna uygun yanıtları ve kolay kurutma yapabilmek için pratik yöntemleri sizlerle paylaştık. Kış aylarında hızlı bir şekilde çamaşır kurutabilmek için başka yöntemler de uygulanabilir. Bir noktada uygulanabilecek diğer pratik yöntemler, sizin yaratıcılığınıza da bağlıdır. İçinde bulunduğunuz koşullara göre, farklı kurutma yöntemleri bulabilir, deneyebilir ve bunları da uygulayabilirsiniz.