1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi (2024)

Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi (2024)

Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi, adeta ülkemizin eğitim hayatını etkiliyor diyebiliriz. Bu üniversitelerdeki eğitim kalitesi ne kadar üst seviyelerde olursa, buna bağlı olarak da genel eğitim kalitesinin de bir o kadar yükseleceğini söyleyebiliriz. Zaten en iyi üniversiteler sıralamasındaki ilk 10 seçenek, üniversite terciyi yapmak isteyen öğrenci adaylarının da büyük bir hayali konumundadır. Hatta ülkemizin yerli öğrenci adayları kadar, yurt dışından gelen öğrenci adaylarının da bu üniversitelere karşı büyük bir heves içerisinde olduklarını rahatlıkla ifade edebiliriz. 

Elbette ki bu listede belirteceğimiz üniversiteler, nitelikli öğrenci adaylarına eğitim imkanı sağalmaktadır. Eğer bir öğrenci bu üniversitelere yerleşmeye hak kazanmışsa, o öğrencinin eğitim yönünde şekillendireceği geleceği çok parlaktır demektir. Ayrıca buralardan mezun olduklarında ise kendilerini çok daha üst düzey şekilde geliştirmiş ve hayata atılmış olacaklar. İşte bu sayede ülkemizi daha da kalkındırıp, muasır medeniyetler seviyesine çıkmış olacağız.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemâl Atatürk’ün de dediği gibi; “Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir, bilimdir, fendir.” 

Atamızın da bu sözünü hatırlatarak, şimdi de sizlere eğitimin Türkiye’deki kalbi olan bu harika üniversiteleri sıralamak istiyoruz. İşte karşınızda, Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi.

Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi Hangileridir?

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi içeriğimizde ilk olarak bu üniversiteleri birer şekilde maddelendirerek sıralayacağız. Sonrasında ise daha alt kısımlarda bu maddeleri paragraflar halinde yazarak, üniversitelerimizi sizlere daha detaylı şekilde tanıtmış olacağız. 

  1. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)
  2. Boğaziçi Üniversitesi
  3. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
  4. Sabancı Üniversitesi
  5. Bilkent Üniversitesi
  6. Koç Üniversitesi
  7. Hacettepe Üniversitesi
  8. Ankara Üniversitesi
  9. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)
  10. Ege Üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi sıralamamızda ilk olarak Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) yer vereceğiz. Ankara’da yer alan ve Türkiye’nin ilk teknik üniversitelerinden biri olan ODTÜ, ülkemizin bu alandaki en iyi kurumudur. Tarihler 15 Kasım 1956 yılını gösterdiğinde, bir devlet üniversitesi olarak kurulmuştur. Eğitim dili İngilizce olan ODTÜ, bugüne kadar 120 binin üzerinde mezun vermeyi de başarmıştır. Bu üniversitede gerçekleşen ilkler ise yabancı dilde eğitim vermek, merkezi bilgisayar sistemi kurmak, üniversite müzesi açmak, teknokent kurmak ve internet bağlantısı gerçekleştirmek şeklinde sıralanabilir.

Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ise 399. sırada yer alıyor. Üniversitede öğrenciler için mühendislik, bilim, sosyal bilimler ve yönetim gibi birçok farklı alanda programlar sunulmaktadır. Üniversitenin toplamda 5 farklı fakültesi ve 37 farklı bölümü bulunuyor. Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi fakülteleri ve bu fakültelerin bölümlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Mimarlık Fakültesi: Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümleri,
  • Fen Edebiyat Fakültesi: Biyoloji, Kimya, Fizik, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tarih, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve İstatistik bölümleri,
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri,
  • Eğitim Fakültesi: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, İlköğretim, Yabancı Diller Eğitimi, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor, Eğitim Bilimleri bölümleri,
  • Mühendislik Fakültesi: Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, Mühendislik Bilimleri bölümleridir.

Boğaziçi Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi sıralamamızda ikinci sırada Boğaziçi Üniversitesi’ne yer vereceğiz. İstanbul’da yer alan bir devlet üniversitesi konumundaki Boğaziçi Üniversitesi, 1863 yılında Robert Collega adıyla kuruldu. 1971 yılına gelindiğinde ise şimdiki adını, yani Boğaziçi Üniversitesi ünvanını aldı. Ülkemizin en iyi ikinci üniversitesi olarak güncel tabloda yer alan Boğaziçi Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ise 522. sırada yer alıyor. Günümüzde toplam 7 farklı yerleşkesi bulunan üniversitemiz, toplamda 1 milyon 672 bin 106 metrekarelik bir alana sahiptir. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) en yüksek puanı alan öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi’nde okumaya hak kazanmaktadır. 

Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi, toplamda 7 farklı fakülteye sahip. Bu fakülteleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Eğitim Fakültesi: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü – Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık dalında dersler görülen Eğitim Bilimleri Bölümü – Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği dallarında dersler verilen İlköğretim Bölümü – Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği ve Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği dallarında dersler verilen Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü ile İngilizce Öğretmeni yetiştirmeyi amaçlayan Yabancı Diller Eğitimi Bölümleri
  • Fen – Edebiyat Fakültesi: Batı Dilleri ve Edebiyatları, Çeviribilim, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri.
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Ekonomi, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri.
  • Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ile Makine Mühendisliği Bölümleri.
  • Yönetim Bilimleri Fakültesi: Turizm İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri.
  • Hukuk Fakültesi
  • İletişim Fakültesi

Burada, fakültelerin yanı sıra Yabancı Diller Yüksekokulu adında da bir yüksek okul bulunmaktadır. İleri seviyede İngilizce, İngilizce hazırlık ve modern diller birimleri ise bu bölüme bağlıdır. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’nde tüm bunlara ek olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü, Çevre Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Konfüçyüs Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü adlarını taşıyan yedi farklı enstitü de mevcuttur. 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi konulu içeriğimizde şimdi de İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) gidiyoruz. Mühendislik ve teknoloji alanlarında öncü bir kuruluş olan İTÜ, ilk olarak İstanbul Mühendis Mektebi adıyla 1773 yılında kurulmuştur. Ülkemizin en iyi üçüncü üniversitesi olmasının yanı sıra, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ise 601. sırada yer almaktadır. İstanbul merkezli bu üniversitenin Ayazağa, Taşkışla, Gümüşsuyu, Maçka ve Tuzla olmak üzere 5 farklı yerleşkesi bulunuyor. 

İstanbul Teknik Üniversitesi, ilk olarak mühendislik eğitimi vermek amacıyla askeri bir üniversite olarak kurulmuştur. İlk dönemlerinde ise Osmanlı Devleti’nin batı referanslı ilk eğitim kurumlarından biriydi. Üniversitenin, günümüzde 13 farklı fakültede toplam 39 bölümü mevcuttur. Ayrıca 6 enstitü, 25 bin 294 lisans, 11 bin 331 lisansüstü, 3 bin 716 doktora ve 2 bin 241 akademik personeli mevcuttur. Yine İTÜ tarafından yayınlanan verilere göre, bu üniversitede her bir akademik personel başına 17 öğrenci düşmektedir. 

Şimdi de İstanbul Teknik Üniversitesi fakülteleri hakkında bilgilendirmeler yapalım. Üniversitenin 13 farklı fakültesi şu şekilde sıralanabilir;

  • Elektrik Elektronik Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • İşletme Fakültesi
  • Makina Fakültesi
  • Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi
  • Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi
  • İnşaat Fakültesi
  • Mimarlık Fakültesi
  • Denizcilik Fakültesi
  • Kimya – Metalurji Fakültesi
  • Maden Fakültesi
  • Gemi İnşatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi
  • Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi

Sabancı Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi konulu listemizde, yine İstanbul merkezli bir kuruluş mevcut. Hacı Ömer Sabancı Vakfı önderliğinde Ekim 1999 yılında kurulmuş olan Sabancı Üniversitesi, Türkiye’de liberal bilimler tarzı eğitim veren ilk yükseköğretim kurumu olarak öğretime başlamıştır. Ayrıca 2022 yılında Times Higher Education dergisinde, en iyi 10 Türk üniversitesi sıralamasında 2. sırada yer almıştır. Üniversitenin en büyük hedefi ise öğrencilerinin disiplinlerarası bir eğitim görmelerini sağlamaktır. 

Sabancı Üniversitesi, 3 fakülte ve 1 dil okulundan oluşmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • Yönetim Bilimleri Fakültesi
  • Diller Okulu

Bilkent Üniversitesi

Ankara merkezli bir vakıf üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi, resmi adıyla İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak da bilinmektedir. Bu Üniversite, İhsan Doğramacı tarafından İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararlarıyla 20 Ekim 1984 yılında kurulmuştur. Ayrıca Bilkent Üniversitesi’nin Türkiye’deki ilk vakıf üniversitesi olduğunu da belirtmek isteriz. 

Bilkent Üniversitesi’nin kuruluş amacı ise “eğitim kalitesi, bilimsel araştırma ve yayınları ile kültür ve sanat faaliyetleri açısından dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almak” olarak bilinmektedir. Zaten üniversitenin ismi de Bilim Kenti kelimelerinin kısaltması olan BilKent şeklinde belirlenmiştir. Üniversitenin toplamda 9 farklı fakültesi mevcuttur. Bilkent Üniversitesi fakülte ve bölümleri ise şu şekildedir;

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

  • İletişim ve Tasarım
  • Güzel Sanatlar
  • Grafik Tasarım
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
  • Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi
  • Mimarlık Bölümü

İşletme Fakültesi

  • İşletme Bölümü

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

  • İktisat Bölümü
  • Uluslararası İlişkiler Bölümü
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
  • Psikoloji Bölümü
  • Tarih Bölümü

Mühendislik Fakültesi

  • Makine mühendisliği bölümü
  • Bilgisayar mühendisliği bölümü
  • Endüstri mühendisliği bölümü
  • Elektrik ve elektronik mühendisliği bölümü

Fen Fakültesi

  • Kimya Bölümü
  • Matematik Bölümü
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
  • Fizik Bölümü

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi

  • İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
  • Arkeoloji
  • Türk Edebiyatı Bölümü
  • Mütercim-Tercümanlık Bölümü
  • Felsefe

Hukuk Fakültesi 

  • Hukuk

Eğitim Fakültesi

  • Öğretmen Yetiştirme Bölümü
  • Yabancı Dil İngilizce Öğretimi Bölümü
  • Eğitim Yönetimi Bölümü
  • Beden Eğitimi Spor Merkezi Bölümü

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

  • Müzik Bölümü
  • Tiyatro Bölümü

Uygulamalı Bilimler Fakültesi

  • Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü
  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü

Koç Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi konulu içeriğimize yine çok bilindik bir kuruluşla devam ediyoruz. İstanbul merkezli bir vakıf üniversitesi olan Koç Üniversitesi, 1993 yılında kurulmuştur. Üniversitede öğrenciler için mühendislik, işletme, sosyal bilimler ve hukuk gibi birçok alanda programlar sunulmaktadır. Ülkemizde daima en iyiler arasında gösterilen Koç Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ise 801. ile 1000. sıralamaları arasında yer almaktadır. 

Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi

Üniversitenin toplamda 7 farklı fakültesi mevcuttur. Koç Üniversitesi fakülteleri ve programları şu şekilde sıralanabilir;

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

  • Ekonomi
  • İşletme
  • Uluslararası İlişkiler

Fen Fakültesi

  • Fizik
  • Kimya
  • Matematik
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi

  • Arkeoloji ve Sanat Tarihi
  • Felsefe
  • İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat
  • Medya ve Görsel Sanatlar
  • Psikoloji
  • Sosyoloji
  • Tarih

Mühendislik Fakültesi

  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Kimya ve Biyoloji Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği

Hukuk Fakültesi

  • Hukuk

Tıp Fakültesi

  • Tıp

Hemşirelik Fakültesi

  • Hemşirelik

Hacettepe Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasında yer alan Hacettepe Üniversitesi de yine Ankara merkezli bir devlet üniversitesidir. Özellikle de sağlık alanında ülkemizin en öncü kuruluşlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi, 8 Temmuz 1967 yılında kurulmuştur. Üniversitenin toplam 5 farklı yerleşkesi bulunuyor. Yine Hacette Üniversitesi de tıpkı Bilkent Üniversitesi gibi İhsan Doğramacı tarafından kurulmuştur. 

Hacettepe Üniversitesi, mevcut düzeninde 15 farklı fakülte ve 15 de enstitü ile eğitim öğretim hayatına devam etmektedir. Üniversitenin fakültelerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Edebiyat Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • Fen Fakültesi
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Hemşirelik Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi

Ankara Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi seçeneklerinden biri olan Ankara Üniversitesi, başkentimizde yer alan bir devlet üniversitesidir. Cumhuriyet tarihini ve misyonunu milletiyle özdeşleştirmiş, bütünleştirmiş bir kuruluş olan Ankara Üniversitesi, 13 Haziran 1946 yılında kurulmuştur. Ankara Üniversitesi’nin hedefleri arasında ilke ve inkılâplarının dayanaklarını oluşturmak, bu ilke ve inkılâpları yurt geneline yaymak, kökleştirmek ve çağdaşlığın, bilimin ve aydınlığın ifadesi olan bu değerlerin yılmaz savunuculuğunu yapmak yer almaktadır. Zaten üniversitenin temellerini de Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk atmıştır. 

Ankara Üniversitesi, toplamda 18 farklı fakülte ile eğitim ve öğretim hayatını sürdürmektedir. Bu fakülteleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eğitim Bilimleri Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Fen Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Hemşirelik Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Siyasal Bilgiler Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi[6]
  • Tıp Fakültesi
  • Uygulamalı Bilimler Fakültesi
  • Veteriner Fakültesi
  • Ziraat Fakültesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi konulu içeriğimize şimdi de farklı bir coğrafyaya doğru yol çıkıyoruz. Ege Bölgesi’nin incisi olan güzel İzmir, bizlere harika bir üniversite armağan etmiştir. Zaten bu üniversitenin Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer almasından da ne kadar kaliteli bir kurum olduğunu hemen anlayabiliyoruz. Türkiye’de bir devlet araştırma üniversitesi olan İYTE, 1 Temmuz 1992 yılında kurulmuştur. Bu devlet üniversitesinde, özellikle de teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim-öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapılıyor. 

Toplamda 35 bin dönümlük araziye ve 132 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 3 farklı fakülteye sahiptir.  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü fakülteleri ve bölümleri şu şekilde sıralanabilir;

Fen Fakültesi

  • Fizik
  • Fotonik
  • Kimya
  • Matematik
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Sinirbilimleri (Henüz eğitim vermeye başlanmamıştır.)

Mimarlık Fakültesi

  • Endüstri Ürünleri Tasarımı
  • Mimari Restorasyon
  • Mimarlık
  • Şehir ve Bölge Planlama

Mühendislik Fakültesi

  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Biyomühendislik
  • Çevre Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Enerji Sistemleri Mühendisliği
  • Gıda Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Ege Üniversitesi

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi konulu içeriğimizde son olarak Ege Üniversitesi’ne yer vereceğiz. Ege Bölgemizdeki İzmir ilimizde yer almakta olan bu harika üniversite, 6595 sayılı kanunla 20 Mayıs 1955 yılında kurulmuştur. Ege Üniversitesi aynı zamanda Ege Bölgesi’nin ilk ve Türkiye’nin ise en büyük 5. üniversitesi olma özelliğini taşımaktadır. Bu üniversite aynı zamanda ülkemizde ve dünyada birçok ilke de imza atmıştır. 

Oldukça geniş bir alana yayılmış olan üniversitenin en son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphanesi, sosyal tesisleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, kapalı spor salonları, spor tesisleri, toplum merkezi, alışveriş merkezi, sergi alanları ve Öğrenci Köyü ile 70.000 kişilik bir kampüs kenti bulunuyor. Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan birçok bölüm programları ve laboratuvarların ulusal – uluslararası akreditasyon sertifikası almış olduğunu da yine sizlerle paylaşmak isteriz. 

Üniversitenin toplamda 13 farklı fakültesi bulunuyor. Ege Üniversitesi fakülteleri ve bölümleri de şu şekilde sıralanabilir;

Hemşirelik Fakültesi-(HEPDAK)

Edebiyat Fakültesi

  • Alman Dili ve Edebiyatı-(FEDEK)
  • Amerikan Kültürü ve Edebiyatı-(FEDEK)
  • Coğrafya-(FEDEK)-(FEDEK)
  • İngiliz Dili ve Edebiyatı-(FEDEK)
  • Klasik Arkeoloji-(FEDEK)
  • Mütercim-Tercümanlık(Almanca) -(FEDEK)
  • Türk Dili ve Edebiyatı-(FEDEK)
  • Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi-(FEDEK)
  • Psikoloji Programı-(TPD)
  • Sanat Tarihi-(FEDEK)

Eczacılık Fakültesi-(ECZAKDER)

Eğitim Fakültesi

  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri -(EPDAD)
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık -(EPDAD)
  • Okul Öncesi Öğretmenliği-(EPDAD)
  • Sınıf Öğretmenliği-(EPDAD)
  • Fen Bilgisi Öğretmenliği -(EPDAD)

Fen Fakültesi

  • Fizik-(FEDEK)
  • Matematik-(FEDEK)
  • Matematik (İÖ)-(FEDEK)
  • Astronomi ve Uzay Bilimleri-(FEDEK)
  • Biyokimya-(FEDEK)
  • İstatistik-(FEDEK)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

  • İktisat -(FIBAA)
  • İktisat (İÖ)-(FIBAA)
  • İşletme-(FIBAA)
  • Uluslararası İlişkiler-(FIBAA)
  • Uluslararası İlişkiler (İÖ)-(FIBAA)

İletişim Fakültesi

  • Gazetecilik-(İLEDAK)
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım-(İLEDAK)
  • Radyo, Televizyon ve Sinema-(İLEDAK)
  • Reklamcılık-(İLEDAK)

Mühendislik Fakültesi

  • Biyomühendislik -(MÜDEK)
  • Deri Mühendisliği-(MÜDEK)
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği-(MÜDEK)
  • İnşaat Mühendisliği-(MÜDEK)
  • Kimya Mühendisliği-(MÜDEK)

Sağlık Bilimleri Fakültesi

  • Beslenme ve Diyetetik-(SABAK)
  • Ebelik-(SABAK)

Spor Bilimleri Fakültesi

  • Antrenörlük Eğitimi Bölümü
  • Beden Eğitimi ve Spor Bölümü

Tıp Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi

Ziraat Fakültesi

  • Bahçe Bitkileri-(ZİDEK)
  • Bitki Koruma-(ZİDEK)
  • Peyzaj Mimarlığı-(PEMDER)
  • Süt Teknolojileri-(ZİDEK)
  • Tarım Mak. ve Tek. Mühendisliği-(ZİDEK)
  • Tarımsal Yapılar ve Sulama-(ZİDEK)
  • Tarla Bitkileri-(ZİDEK)
  • Toprak Bilimi ve Bitki Besleme-(ZİDEK)
  • Zootekni-(ZİDEK)

Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi  – Sonuç Olarak

Türkiye'nin en iyi 10 üniversitesi

Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi konulu içeriğimiz bu şekildeydi. Sizler için detaylı bir içerik hazırlamaya özen gösterdik. Tabii puan başta olmak üzere diğer kriterlerinize de uygun olması durumunda, bu harika bilgilendirme içeriğinde yer alan üniversitelerden birini mutlaka seçmenizi tavsiye ederiz. Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi konulu bu yazımızdan sonra, yine sizler için hazırlamış olduğumuz İstanbul’un gezilecek en iyi 10 yeri konulu içeriğimizi de okuyabilirsiniz. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir