Kullanıcıların can sıkıcı bir şekilde karşılaştığı problemlerden birisi ise bataryası dolu olan telefonun kendiliğinden kapanmasıdır. Peki bataryası dolu olan telefon neden kapanıyor?
Hayatımızda yer alan birçok elektronik eşyada olduğu gibi akıllı telefon cihazları da belirli bir ömre sahip. Cihazlarda belirli bir süre zarfından sonra meydana gelen bir takım arıza ile sorunlar deneyimlerinin düşmesine sebep olabiliyor. Söz konusu sorunlardan birisi ise şarj dolu olduğu halde cep telefonlarının kendisinden kapanması olmuştur. Bataryası dolu olan telefonun kapanmasına ise birçok kullanıcı zaman içerisinde çözüm aramaktadır.
Bataryası Dolu Telefonun Kapanmasının Çözümü
Zaman içerisinde her elektronik eşyada olduğu gibi cep telefonları da yıpranabiliyor. Genel olarak bakıldığında ilk olarak cep telefonlarında sorun bataryada oluşuyor. Bir takım şarj problemleri meydana gelerek ani bir şekilde dolu olan bataryalı telefon dahi kapanabiliyor.
Mevcut problemin tamamen ortadan kaldırılması için geniş seçeneklerin olduğu söylenemez. Bir cep telefonunda pil dolu olduğu halde kapanma sorunu yaşıyor ise mevcut ömrünün tamamlandığını gösteriyor. Batarya yıpranmış olmasından dolayı telefon şarj yüzdesinde yanlış hesaplamalar yapabiliyor. Bundan dolayı dolu olarak görünen batarya artık şarj tutabilme yeteneğini kaybetmiş olduğundan ani bir şekilde kapanabiliyor.
Sadece meydana gelen sorunun bataryadan kaynaklı olduğunu söylemek ise doğru değil. Çünkü batarya dışında farklı ciddi arızalardan kaynaklı bir şekilde telefonunuz kapanıyor da olabilir. Hal böyle olunca her bir kullanıcı mevcut sorunlarına hemen çözümü sağlıklı bir şekilde bulabilmesi için teknik servislere gitmesi gerekmekte. Mevcut batarya değişimi sağlanmasından sonra çözüm sağlanmış gibi görünse de farklı arızalardan dolayı telefon yine kapanmaya devam edebilir.
Telefonun mevcut pil ömrünü uzatmak için sizlerde aşağıdaki bazı yolları deneyebilirsiniz;
- Arka planda yer alan bütün uygulamaları kapatın
- Mevcut yapılacak güncellemeler batarya performansında ne gibi bir etkisi bulunuyor öğrenilmeli
- GPS’i eğer kullanmıyorsanız kapalı tutun.
- Evde ya da iş yerinde Wi-Fi ağına bağlanıyorsanız mobil verinizi kapatın.
- Ekrandaki parlaklığı sizin görüş açınızı düşürmeyecek şekilde kısık tutun.
- Kalitesiz olan şarj kabloları ile adaptörlerin kullanımından kaçının.
- Akıllı telefon cihazınızı genel olarak %0 ila %80 arasında şarj etmeye özen gösterin. Böylelikle pilin kullanma süresi %100 oranına göre daha uzun olacaktır.