WhatsApp tarafından en az 33 kişiden oluşan grupların kullanabileceği yeni bir sesli sohbet özelliğini paylaştı. Yeni özelliğin ise gelecek haftalarda hem İOS hem de Android cihazlar tarafından kullanılacağı kaydedildi.
Oluşturulan büyük grupların daha rahat bir şekilde iletişim kurabilmesi adına WhatsApp tarafından yeni bir sesli sohbet özelliği sunuluyor. WhatsApp uygulamasında önceki süreçte 32 kişi ile sesli arama özelliği kullanılabilmekteydi. Fakat getirilecek olan yeni özellik ile birlikte büyü grupların kendi arasındaki iletişimini daha rahat bir konuma taşıyor.
WhatsApp Grup Sesli Aramaya İstediğiniz Zaman Dahil Olun
Yer alan bilgilere bakıldığında, sesli sohbetin başladığı anda gruptaki herkes otomatik bir şekilde arama yapılmayacağı gibi, tüm grup üyeleri bildirim alarak sohbet içerisine istediği süreçte dahil olabilecekler. Kısmi olarak bakıldığı vakit, Discord benzeri bir özelliğin yer alacağı söylenebilir. Sesli sohbet yapıldığı esnada ise gelen çağrının kontrol edileceği pencere ise sohbet bölümünün hemen üzerinde bulunacak. Tüm grup üyeleri aynı anda mesaj gönderebilme imkanına sahip olacak. Tüm bunların yanı sıra yapılacak sesli sohbet ile birlikte WhatsApp mesajları şifreli bir şekilde kullanılabilecek.
Şirket tarafından uygulama içi yeni özelliği hem İOS hem de Android cihazlar için gelecek haftalar içerisinde kullanıma sunması bekleniyor. Özelliğin sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için grupların en az 33 en fazla 128 kişiden oluşması gerekiyor.
Yeni gelecek sesli sohbet özelliği sayesinde büyük grupların gerçekleştirdiği iletişimde meydana gelebilecek kesintilerin minimum seviyeye getirilmesi amaç edilmekte. WhatsApp’da daha önceki özellikte sesli arama sırasında katılan tüm grup üyelerini otomatik bir şekilde arayabiliyordu. Böylelikle meydana gelecek durum grup üyelerinin bazılarında rahatsızlık uyandırabiliyordu. Yeni özellik ile birlikte artık grup üyeleri istediği zaman sesli sohbete dahil olabilecek. Böylelikle iletişimin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerleyeceği ön görülüyor.
Sesli sohbete dahil olmak istemeyen katılımcılar mesaj yolu ile görüş belirtebiliyor. Böylelikle aradaki iletişim daha yaygın bir hal alıyor. Şirket kullanıcıların iletişimde problem yaşamaması adına sürekli olarak yeni özellikleri ile ön plana çıkmayı hedefliyor. Böylelikle rakiplerinden daha bir adım önde yer alarak kullanıcı memnuniyeti ön planda tutuluyor.